Taidejengi ArtSirius
Taidejengimme syntyi vuonna 2011 alkaneiden Espoon työväenopiston kuvataiteen kolmevuotisten perusopintojen jälkeen, kun halusimme jatkaa yhdessä taiteen tekemistä. Perusopintojen lisäksi olemme käyneet paljon erilaisilla kuvataiteen kursseilla. Yhteisiä näyttelyitä olemme järjestäneet kymmenkunta. Vahvuutemme on monipuolisuus. Meistä löytyy maalareita, tekstiilitaiteilijoita, kuvanveistäjiä, graafikoita, valokuvaajia sekä video ja digitaiteen tekijöitä. Vuoden 2017 iso yhteinen ponnistus oli vuodenaikataulujen maalausprojektiin osallistuminen Puistohelmen ryhmäkodin sisäpihalle.
Jengiläiset
![]() |
Maija Sarviharju |
Olen maalannut enimmäkseen akvarelleja, mutta nyt viime
aikoina myös akryylillä. Maalausharrastukseni alkoi vuonna 2009 Suomenlinnan
kesäkursseilta ja on jatkunut Espoon työväenopiston kursseilla. Minulle
tärkeätä on saada sen hetkinen tunnelma välittymään maalaukseen. Silloin siihen
voi jäädä hetki illuusiosta, ohikiitävästä onnen hetkestä tai surun
häivähdyksestä. Maalatessani yritän päästää tunteet valloilleen, olla rohkea ja
uskaltaa. Silloin työ vie itse itseään eteenpäin.
Marja Tulander
Olen oman tieni kulkija. Hiutuneet materiaalit ja elämän rosoisuus pysäyttävät minut. Teen lähinnä tekstiilitaidetta. Taidejengin yhteiseen blogiin olen tuottanut sisällön. Videoni Puistohelmen hoivakodin seinämaalausten teosta löydät tästä linkistä Omaa blogia olen pitänyt vuodesta 2014. Blogini Pintaa syvemmälle
Matti Rintala
Raili Vihra
Olen vuonna 1947 syntynyt taiteen harrastaja. Kuvia olen tehnyt lähes koko aikuisen elämäni ajan. Intensiivisempää maalaaminen on ollut 2000-luvulla. Viime aikoina olen käyttänyt pääosin akryylivärejä. Minua ovat alkaneet kiinnostaa kovasti abstrakti taide ja värien loputon maailma. Yritän yhdistää tekemiseni elämän ja yhteiskunnan ekspressiiviseen ja realistisen kriittiseen kuvaamiseen.
Anneli Erhola
Luonto puhuttelee minua syvästi. Meri, metsä, eri valaistukset, valon runsaus ja talven tuoma valon niukkuus. Luonnon eläimistö, saariston linnustot haastavat kokeilemaan eri tekniikoin maisemissa sekä muissakin kokeiluissani.
Tekniikat ovat töissäni monasti sekatekniikoita. Akvarelli on ollut työskentelymuotoni pitkään. Akryylia kokeilen eri muodoissa monenlaisille materiaaleille. Niin kauan kun henkinen visuaalinen elämys koskettaa sisälläni, olen elossa!
Helena Rantanen
Rakastan luontoa: merta, metsää,tuulta, lintuja. Maalaan akvarelleja, teen metalligrafiikkaa, tilateoksia ja ympäristötaidetta sekä viimeaikoina helmi- ja lasimosaiikkia. Usein töihini liittyy tarina: elämänkaari, luonnonmateriaalien kauneus. Ympäristöteoksia teimme lasten ja perheiden kanssa Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton lasten- ja perheiden leireillä. Olen kolme vuotta vetänyt Suomi-Tenerife-seuran taidepiiriä Puerto de la Cruzissa Espanjassa syys-talvikaudet.
Laila Suokorte
Olen harrastanut akvarellimaalausta vuodesta 2009 alkaen. Vesiliukoinen, kuultava akvarelliväri sopii minun tapaani työskennellä. Olen nyt syksystä 2016 aloittanut maalaamisen myös akryyliväreillä. Olen kokeillut myös pastellimaalausta. Nyt eläkkeellä ollessa on aikaa tehdä sitä mikä kiinnostaa. Mottoni on: "Koskaan ei ole liian myöhäistä."
Tuulikki Tammenaho
Olen etsijä, pohdiskeleva idealisti. Öljyväreillä maalaaminen antaa tilaisuuden elää teoksen mukana prosessissa. Siksi työskentely sujuukin minulta hitaasti. Välillä rentoudun akryyleillä kiireen sattuessa. Haluan että teos kertoo jotakin itsestäni, ja jotta maalaaminen toisi iloa, pyrin tahattomuuteen ja spontaanisuuteen. Sen abstrakti ilmaisu mahdollistaa parhaiten. Taide voisi olla parhaimmillaan elämän mittainen matka.
in memoriam 11.2.2022
Toteutin pitkäaikaisen haaveeni, kun aloitin taiteen tekemisen vuonna 2010. Olen kokeillut monia eri taiteen tekemisen tapoja, niistä minulle omimmat ovat akryylimaalaus, joka mahdollistaa mielensä muuttamisen työskentelyn aikana, keramiikka, koska savi on mukavan konkreettinen materiaali sekä puupiirros, jossa tykkään aivan erityisesti vanerilaatan kaivertamisesta. Olen tehnyt retkiä myös taidekäsityön maailmaan, kuten ryijyn solmimiseen ja shiborivärjäykseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti